Om

 

Våren 2004 kontaktade jag Björnbergs Advokatbyrå i Storuman och frågade advokat Mariquita Björnberg om hon behövde min hjälp. Jag var då nästan helt färdigutbildad på juris kandidatprogrammet i Umeå. Mariquita Björnberg berättade att hon samma morgon hade funderat på om hon inte skulle söka efter någon att anställa. Hon förklarade att hon bodde i Blattnicksele och att jag gärna fick komma på besök, så att vi kunde diskutera en eventuell anställning. Jag lånade min mormors gamla Passat och åkte de fem milen till Blattnicksele. Efter att ha kört in på fel avtagsväg kom jag till slut fram till Mariquita Björnbergs hus. Ett stort rött hus med gröna dörrar och massor av spröjsade små fönster. Hennes hund Tassa mötte mig på gården. Advokat Mariquita Björnberg tog emot mig i sitt kök och vi kom överens om att jag skulle börja arbeta hos henne.

Arbetet på Björnbergs Advokatbyrå har varit oerhört spännande och lärorikt. Tillsammans har vi besökt otaliga klienter, varit på mängder av rättegångar och följts åt på kurser i Stockholm och Göteborg. Vi har gjort flertalet resor till grannlandet Norge, både i arbetet och privat. Vi är lyckliga som bor i denna vackra del av Sverige med gröna skogar, myrmarker, sjöar och fjäll. Härifrån kan man relativt enkelt ta sig till Mo i Rana när man vill göra någon utflykt.

Lycksele tingsrätt har bidragit till mitt arbete genom att lämna uppdrag till mig att biträda i tvister.

I oktober 2011 blev jag medlem i Sveriges Advokatsamfund. I april 2013 startade jag egen verksamhet genom Eden Advokatbyrå.